Share
Bliv opdateret på hvad der sker i netværket
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

MAJ 2024

GENERAL FORSAMLING 2024

f.v.: Thomas Fisker, Karina V. Kronborg, Carsten L. Jensen, Anne N. Gade, Dorte Kronborg og Jørgen Rasmussen

Velkommen til nye i bestyrelsen

NBE’s bestyrelse bliver i det kommende år styrket med flere nye medlemmer. På geneforsamlingen blev Carsten Lanzky Jensen fra Krone Vinduer genvalgt, og Jørgen Rasmussen, adm. direktør hos Vraa Dampvaskeri skiftede til at repræsentere sin egen virksomhed fremfor Erhverv Hjørring.


Stærke kompetencer fra mange brancher

Vi byder hjerteligt velkommen til de nye aktive medlemmer, og glæder os over at bestyrelsesarbejdet i NBE er så interessant, at det tiltrækker stærke kompetencer fra mange forskellige brancher. Bestyrelsen konstituerer sig med formand, næstformand og forretningsudvalg på det næste bestyrelsesmøde 25. juni.


Fem helt nye ansigter
Karina Vedel Kronborg, bæredygtighedsleder hos Frandsen & Søndergaard. Frandsen & Søndergaard K/S er en rådgivende ingeniørvirksomhed og har siden 2016 arbejdet med bæredygtighed. Karina håber på at kunne være med til at skubbe til branchen, som hun synes den godt kunne trænge lidt til. Hun er selv uddannet ingeniør.


Anne Gade, kompetence og bæredygtighedschef hos Artelia – rådgivende ingeniører. Har skiftet navn fra MOE, er en stor forretning der dækker hele landet. Anne er kompetencechef indenfor bæredygtighed og har tidligere undervist på UCN. Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark


Dorte Kronborg, direktør hos Huset Venture – social økonomisk virksomhed. Har eksisteret i snart 17 år og har stort fokus på s’et i ESG. Har arbejdet meget de senest år med miljø. Er i gang med en mini MBA i bæredygtighed. Er også formand for foreningen Socialøkonomisk Nordjylland.


Lars Søndergaard Pedersen, QHSE og Bæredygtighedsmanager hos S.P. Larsen. Lars har en dybtgående overbevisning om, at bæredygtighed skal være kernen i enhver forretningsstrategi. I en tid hvor globale udfordringer som klimaændringer og social ulighed kræver vores øjeblikkelige opmærksomhed, mener han, at vi som et netværk har en unik position til at skabe ægte forandring. Han ønsker at bidrage til at sætte bæredygtighed på dagsordenen, ikke kun som et mål i sig selv, men som en væsentlig drivkraft for innovation og langsigtet vækst.


Thomas Fisker Nielsen, chef for UCN act2learn Erhverv deltager i bestyrelsen som samarbejdsrepræsentant.

Bestyrelsen anno april 2024

Bagerst f.v. Mette Alberg Moesgaard (AAU/Bæredygtighed & Planlægning), Mette Larsen (Aalborg Kommune), Karina Vedel Kronborg (Frandsen & Søndergaard), Thomas Fisker (UCN Erhverv act2learn), Jens Askehave (Askehave & Askehave), Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer). Forrest f.v.: Dorte Kronborg (Huset Venture), Kim Nørgaard Nielsen (MAN Energy Solutions), Anne Nørkjær Gade (Artelia), ), Lotte Vang (Hjørring Kommune/Bæredygtighed), Jørgen Rasmussen (Vraa Dampvaskeri).

Ikke med på billedet: Per Deichmann Bisgaard (Region Nordjylland), Lars Søndergaard Pedersen, (S.P. Jensen), Nicolaj Holm (AKKC), Kurt Nedergaard (Gabriel), Jens Højer (Højer Møbler) og Lauge Jensen Larsen (Region Nordjylland).

NBE ONLINE MAGASIN

På billedet ses Anders Nørgård og Vicki B. F. Frederiksen fra UCN Act2learn

Nyt online magasin fortæller de gode historier om NBE-netværket

- læs det og brug det til at informere andre der kunne være interesseret i netværket!

Nu har du en ny mulighed for at være orienteret om NBE som netværk.

Et nyt online-magasin fortæller i en lang række artikler, fotos og videoer om, hvad der er netværkets virke, både når det gælder aktiviteter, historien, organisering, virksomheders arbejde med bæredygtighed og cirkulær økonomi. Og hvad er AAU’s rolle? Vi har også spurgt en række virksomheder og kommuner, hvad de bruger deres medlemskab til, og hvilken betydning det har.


Magasinet er udarbejdet af AKKC Kommunikation, skrevet og planlagt af bæredygtighedsjournalist Susanne Kabel, videoerne er produceret af Frederikke Hvolgaard Skall og grafik og grafisk opsætning er skabt af Nicoline Neiman.


Løbende vil der blive fortalt nye historier, komme nye fakta for, nyheder – så læseren altid vil få den mest dækkende historie om netværket. Læs det, brug det. Det er skabt til medlemmer af NBE og til mennesker med interesse i den bæredygtige og cirkulære omstilling i Nordjylland.


God læselyst

MØD OS HER

Forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen under oplæg hos AKKC.

Pressefoto fra Naturmødet 2023, moderater Vicki Knudsen

Naturmødet 2024

Naturmødet i Hirtshals er en af de årlige begivenheder, man ikke vil gå glip af. Her bliver en mere og mere relevant og nødvendig dagsorden om naturen, diskuteret, sat i fokus og gjort bevist over 3 dage, med opfordring til at diskutere løsninger. 


Naturmødet er en demokratisk platform, der bygger bro mellem økologer, konventionelle, nysgerrige, naturvejledere, børn, politikere, videnskabsfolk, vinterbadere og mountainbikere. Naturmødet er – som naturen – for alle. Og vi i NBE-sekretariatet er til stede til naturmødet igen i år, hvor vi i år står sammen med Hjørring kommune i deres klimavogn.


Hjørring Kommune har en stand tæt på LIFE scenen, der med loungestemning og samtalen som omdrejningspunkt for de aktuelle og spændende naturemner. Her er taletid til uddybning af holdninger og problematikker og der sigtes mod at skabe forståelse på tværs, med en høj faglighed.


I deres klimavogn står vi fra NBE-sekretariatet, Line Boel og Line Kristensen, sammen med vores 2 medlemmer, Fårup Sommerland repræsenteret af Tue Albrektsen og Trefadder Danmark, repræsenteret af Jens Christian Mølbjerg og gennem vores nyeste samarbejde, har vi koblet Pernille Verwohlt på fra Professionshøjskolen UCN, som er projektleder på projektet Scandinacian Growth Creators II.


Kom og hør mere om vores arbejde som forening og netværk og mød nogle af vores medlemmer og hvordan de arbejder med den grønne omstilling, når vi står der torsdag d. 23. maj kl. 17.00 - 18.00.

SMÅT NYT FRA GENERALFORSAMLINGEN 2024

Foto: tv. Borgmester Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen og Chef for UCN Erhverv Thomas Kastrup-Larsen

En forhenværende og en nuværende borgmester satte NBE på det nordjyske landkort

Generalforsamlingen i april 2024 blev en velbesøgt én af slagsen, hvor knap 50 deltog. Udover en meget spændene hovedtaler Claus Stig Pedersen, nordisk bæredygtighedschef hos Deloitte, gjorde også de to hovedtalere på selve generalforsamlingen Lasse Frimand Jensen og Thomas Kastrup-Larsen det til en eftermiddag med væsentlige input at tage med sig hjem fra netværket.


Både nuværende borgmester i Aalborg Kommune, Lasse Frimand Jensen og forhenværende borgmester Thomas Kastrup-Larsen var med til at sætte spot på NBE som et væsentligt netværk og samarbejdspartner i det nordjyske arbejde med grøn omstilling og cirkulær økonomi. Selvfølgelig med hver deres vinkel.


NBE har en central rolle
Lasse Frimand Jensen pegede på, at han havde svært ved at se, hvordan et netværk som NBE overhovedet kunne undværes, og den centrale rolle netværket har spillet i, at både Aalborg og Nordjylland kom tidligt fra start med at udvikle og samarbejde omkring den grønne omstilling.


Noget af tiden var det Thomas, der sad i borgmesterstolen, og de to kunne nikke samtykkende til hinanden på dette udsagn. Lasse Frimand Jensens eget hjerte banker helt grønt, og Aalborg Kommune vil fortsat arbejde meget fokuseret på, at udviklingen er grøn, det sker i alle forvaltninger og hos Aalborg Klimaalliancen, hvor virksomheder i kommunen forpligter sig til at nå konkrete mål i CO2-besparelser. Sammen med NBE drifter Aalborg Klimaalliancen nu det Grønne Rejsehold.


Væsentlig samarbejdsaftale
Thomas Kastrup-Larsen er i dag direktør i UCN Erhverv, gav en grundig orientering om UCN’ store palet af uddannelser og virke i Nordjylland. Han pegede ligeledes på NBE, som en aktør i omstillingen, som UCN nu har dannet en tæt forbindelse til via en samarbejdsaftale, der vil være en styrkelse af de uddannelser i UCN, der har fokus på bæredygtighed. Første skridt har været, at NBE’s virksomhedsmedlemmer har givet input til den kommende akademiuddannelse inden for bæredygtig omstilling hos UCN. Samtidig er UCN ligesom NBE overalt i Nordjylland, og har en vifte af uddannelsesmuligheder, som der kan tilbydes og samarbejdes om.  

Nye kontingentsatser for kommuner baseret på indbyggertal

På generalforsamlingen orienterede formand Kim Nørgaard Nielsen om, at bestyrelsen i 2023 havde vedtaget, at der fremover skal være mere differentierede kontingentsatser for kommuner og regioner. 


Tidligere var satsen ens, om der var 217.000 eller 36.000 indbyggere.

Pt. er der tre kommuner samt Region Nordjylland, og NBE ønsker at langt flere nordjyske kommuner kommer med i netværket til at styrke viden og sparringsniveauet på tværs. Og vi håber, at de differentierede satser, lige som det gælder for vores virksomhedsmedlemmer, gør at flere nordjyske kommuner gør at se kan se sig selv i netværket. De nye satser for region og kommuner er allerede gældende for 2024.

NYT FRA SEKRETARIATET

NBE-fokus på ESG i 2024

NBE sætter fokus på opkvalificering af arbejdskraft, inden for den grønne omstilling, herunder specifikt ESG, og NBE kan nu tilbyde tre stærke muligheder for strategi-, kompetenceudvikling og uddannelse.

AKKC sætter fokus på ESG på ESG STRATEGIDAGEN
Har du brug for at ledelsen i din virksomhed rykker hurtigt, og får en ESG-strategi på plads inden sommerferien, så er 23. maj en dag med et seriøst bud. AKKC indbyder, sammen med de to erfarne partnere trust’e og HABITURA, til et professionelt forløb for 4-8 SMV’ere, hvor man af eksperter får hjælp til at få omdannet evt. ESG-forvirring til en effektiv ESG-strategi.


Fokus er at få ledergruppen klædt på til at beholde nuværende kunder og vinde nye på den baggrund. Lederne skal forlade dagen med en fælles motivation, fælles kortlægning, fælles køreplan og til at håndtere ESG-arbejdet får man et af Danmarks meste ambitiøse strategiværktøjer HABITURA ESG med i pakken for hele dagen. NBE-medlemmer får en ekstra god pris. LÆS MERE HER


UCN Erhverv act2learn akademiuddannelse til efteråret 2024
Akademiuddannelsen i bæredygtighed og grøn omstilling hos UCN, som NBE-medlemmer også har været indover, som inspirator til sætter i gang i efteråret. Man kan vælge enten at tage enkelte moduler eller hele akademiuddannelsen samlet. En komplet akademiuddannelse, der kan skræddersyes til at passe på virksomhedens behov og samtidig opfylde medarbejderens interesser.


Læs om de mange muligheder for opkvalificering hos UCN Efteruddannelse, om krav, økonomi, og tilmelding herunder. LÆS MERE HER


ESG-opkvalificering gennem NBE medlemmernes kompetencer
Når du er medlem af NBE, ved du også, at der findes virkelig gode kræfter – som du måske endda kender gennem netværksmøder og andre aktiviteter - internt i NBE, som kan være med til at opkvalificere din virksomhed til alle ESG-krav og dokumentationer, så du og din virksomheds medarbejdere er klar til at møde kundernes krav om data, dokumentation og de forandringer, der måske skal komme og hvordan I kan kommunikere dem.

Vi er i den indledende fase med at skabe vores eget NBE ESG-forløb i efteråret, så foretrækker du et forløb i netværket, så dukker vi op i din indbakke med flere konkrete informationer inden sommerferien.

Har du ønsker/input eller vil du selv bidrage til et NBE ESG-forløb så kontakt Line Boel på libo@akkc.dk eller tlf. 9156 6620

NYT FRA MEDLEMMER 

”Den viden, vores seniorer øser ud af, bliver ofte taget for givet” - Per Buus, CEO VELA

    

VELA vinder årets specialpris for at være Danmarks bedste arbejdsplads for seniorer

VELA er, i sine møbelprodukter, internationalt anerkendt for omtanke og omhyggelighed, og sammen med familieånden og ikke mindst fællesskabet formuleret i fire værdier – forskellighed, omtanke, tiltro og grokraft – var det en del af bevæggrunden til, at Great Place to Work netop har udråbt den aalborgensiske virksomhed (selvfølgelig medlem i NBE) til at være Danmarks bedste arbejdsplads for seniorer.

 

Og hvordan bliver man så det?  Ja, først og fremmest vil man vil det, og har haft det i lang tid som et fokusområde:

 - Det er en kulmination af det arbejde, som vi har lavet i mange år. Det er vi glade for og stolte over, fortalte Per Buus, CEO hos VELA, til onlinemediet Vigeur.


Tværorganisatorisk værdigruppe
I dagligdagen holder en tværorganisatorisk værdigruppe fra forskellige afdelinger og Per Buus månedlige møder, hvor nyt og vedkommende for medarbejdere og virksomheden drøftes. Og en værdi er, at der er brug for både unge og gamle for at lykkes, og her spiller VELA’s seniorordning spiller en stor rolle.


Individuelle planer for seniorer
Medarbejdere omkring pensionsalderen tilbydes en individuel plan med tilpasset timeantal, så de – hvis de ønsker det - kan fastholde tilknytningen til arbejdspladsen. På den måde vil de få en glidende overgang væk fra arbejdsmarkedet. Den plan spiller en væsentlig rolle i hele VELA’s kvalitetsarbejde når det enkelte menneske sættes i centrum, så stiger tilfredsheden både hos dem og hos kunderne, er erfaringen.


Tilknytningen fortsætter
Når pensionen så kalder, bevares tilhørsforholdet i Honnørklubben der kaldes sammen flere gange årligt, og til ét af møderne deltager Per Buus og fortæller om sidste nyt. Klubbens liv understøtter og fastholder den stolthed medarbejderne har over at være en del af VELA-familien.

CLAUS STIG PEDERSEN

Fra langhåret surfer til bæredygtighedsleder i jakkesæt 

Claus Stig Pedersen lagde benhårdt ud med udmeldingen: ”Den klassiske kapitalistiske model kan ikke levere en bæredygtig virkelighed” – foran en samling af repræsentanter fra henholdsvis erhvervslivet, offentlige myndigheder og vidensinstitutioner. Så er man altså i gang! 


Karrierekompas med kurs mod klimaet

Men når man så lytter til Claus’ fortælling om hans personlige rejse, får man hurtigt øjnene op for, hvor han kommer fra med sådan en meddelelse, og ikke mindst hvor han vil hen. Claus Stig Pedersen begyndte sin bæredygtighedsrejse som en ung mand med lang manke, surfbræt under armen og Greenpeace-medlemskab, men ændrede sin kurs da han spurgte sig selv ”Hvor kan jeg gøre en reel forskel for klimaet?” Hans svar til sig selv var i erhvervslivet.  

Ifølge Claus’ filosofi er god forretning det samme som god bæredygtighed. En god forretning er en forretning som dækker forbrugernes behov – og bæredygtighed dækker essentielt disse behov. Derfor skal der ske en justering, et alignment som han selv siger, mellem ’good business’ og ’good sustainability’. 


Paddle up

Der findes både viden, vilje og vej til at skabe bæredygtige indsatser, men den grønne forandring sker stadig alt for langsomt. Claus’ tilgang til at arbejde med bæredygtighed indebærer de meget catchy 3 S’er: surfing, system og scenarier. 

Der er udsigt til store bølger af forandringer, både regulerede og organiske, i form af ny lovgivning, ændring i forbrugervaner, krav til arbejdspladser og lignende, og det værste man kan gøre som virksomhed er at stritte imod disse forandringer. Claus’ råd er at flyde forandringerne, at surfe med på bølgen om man vil.


Impact zone 

Systematisk arbejde betaler sig, når det kommer til grønne indsatser. Han har selv haft succes ved at identificere ’heltene’ i organisationen, altså hvilke aktører der reelt kan gøre en forskel inden for ens virksomhed og implementere en forandring indefra og helt ud i organisationen. Ligeledes anbefaler han at identificere hvilke aktører, der har størst magt i egen værdikæde, og presse på for at skabe en ringe-i-vandet-effekt, hvor de kan presse et bredt udvalg af aktører, leverandører og kunder. 


Line up

Afslutningsvist blev vi indviet i sandheden om, at planer er illusioner og strategisk planlægning er et fortidsfund. Claus’ egen tilgang består i at planlægge ud fra ”hvad hvis”-scenarier. I stedet for at planlægge ud fra at alting forandrer sig minimalt eller afvente store forandringer, var hans forslag at lave forskellige planer baseret på scenarier i stedet. Men hvis der er noget man altid kan regne med, så er det er at vi er stærkere om at løse klimaspørgsmålet sammen. 

”Alle vil gerne bæredygtighed – men ingen kan lykkes med det alene” 


FAKTABOKS

Som optakt til NBE’s generalforsamling torsdag den 18. april havde vi fornøjelsen af en times oplæg af Claus Stig Pedersen, nordisk bæredygtighedsleder hos Deloitte, om hans bæredygtighedsrejse. Rejsen har varet 25 år og har ført til en Ph.D. i bæredygtighed og forretning ved DTU, banebrydende indsats inden for LCA-metodologierne og for FN’s 17 verdensmål, adjunkt professor ved Aalborg Universitet samt erfaring ved blandt andet Novozymes, Brdr. Hartmann og mere. 

KOMMENDE NETVÆRKSMØDER

Tirsdag den 14. maj kl. 10.00-17.30 

Netværksmøde i Thy med Green Hub Denmark og Klima Alliancen Thy (KAT)

Smarte energisystemer og CO2 reduktion

Kom med til Thy og bliv inspireret på optimeret energi og ressourceudnyttelse. En invitation til at tænke anderledes, tænke mere cirkulært og handle mere bæredygtigt.


Gode grunde til at være med: 

 - Indsigt og praktiske eksempler i intelligente energiforsyningsløsninger. 

 - Mulighed for nytænkning og nye samarbejdsmuligheder. 

 - Netværk og erfaringsudveksling.


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 
LÆS MERE HER

Onsdag den 29. maj 2024 kl. 13.00-17.00

Netværksmøde hos HimmerLand med S.P. Jensen

G'et i ESG: Et netværksmøde om Governance, bæredygtighed og medarbejderinddragelse

Velkommen til en inspirerende eftermiddag hos HimmerLand, hvor vi udforsker Governance-aspektet i ESG-frameworket og deler værdifulde indsigter om bæredygtighedsstrategier og medarbejderinddragelse. Programmet giver en hands-on erfaring med konkret viden og åbner op for meningsfuld dialog.


Gode grunde til at deltage…

– G’et i fokus: medarbejderinddragelse som katalysator for succes
– Konkret viden og anvendelige værktøjer, der kan implementeres i din egen virksomhed
– Netværk og erfaringsudveksling


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 
LÆS MERE HER

NYE MEDLEMMER

Velkommen til nyt medlem: TL Safety

Velkommen til den Hobro-baserede sikkerhedsvirksomhed TL SAFETY, der dækker virksomheder, store som små, over hele landet. TL SAFETY blev grundlagt af Thomas Lund – med ønsket om at gøre en forskel for et mere sikkert Danmark.


Med en baggrund som brandmand og som én der selv har været ude for en faldulykke og har haft konsekvenserne tæt inde på kroppen, er fokus i TL SAFETY på det proaktive, såvel som det reaktive arbejde inden for brandsikring, førstehjælp og faldsikringsudstyr.


TL SAFETY har allerede taget mange gode og velovervejede skridt i forhold til den grønne omstilling og håber at kunne få mere viden og hjælp til at komme videre med at indarbejde bæredygtighed, i en branche der ikke har haft det som et hovedfokusområde.


Hjemmeside: Alt i Brandmateriel, Sikkerhed og Førstehjælp - TL Safety

LinkedIn: (10) Thomas Lund | LinkedIn

NYT OM NAVNE

Harpa Birgisdóttir

Nyt fra AAU

Aalborg Universitet har udpeget professor Harpa Birgisdóttir, som ny leder sektionen for Bygningers Bæredygtighed under Aalborg Universitets institut Build, oplyser hun i et opslag på LinkedIn. Harpa Birgisdóttir har i flere år været leder af en researchgruppe under Sektionen for Bæredygtighed, Energi og Indeklima, som med udnævnelsen deles i to sektioner under Build.

 - Da jeg blev ansat 15 år siden, var der kun én anden, der arbejdede med LCA og bæredygtighed, som vedkommende var på vej på pension. I dag er vi 25,« fortalte Harpa Birgisdóttir, til Byrummonitor for nyligt.

Siden 2009 har hun været tilknyttet AAU, og stået i spidsen for LCA-værktøjet LCAbyg, og professortitlen kom i hus for tre år siden. Med den nye lederpost, bliver hun ligeledes en del af ledelsen i Build.

VÆRD AT VIDE...

Ny, gratis og præcis, LCA-værktøj på banen

NBE-partner Aalborg Universitet Institut for Bæredygtighed og Planlægning er nu klar til at åbne op for prototypen af en ny LCA-beregner, der har været 20 år undervejs. 


Professor Jannick Schmidt, der er en af forskerne bag, kalder deres LCA-beregner for en gamechanger. LCA-beregneren hedder BONSAI Climate Footprint Analyser og selvom det kun er prototypen der er adgang til nu, forventes det færdige program at kunne blive præsenteret til juni 2025. 


I et interview med Børsen, udtaler Jannick Schmidt hvad den så kan bruges til, af danske virksomheder i dag: 

“Selvom der er nogle kendte bugs (fejl, red.) i prototypen, som vi er i gang med at løse, så vil den database, der ligger til grund for beregningerne, ikke være dårligere end så mange andre. Faktisk er den på mange områder bedre end de eksisterende LCA-beregnere på markedet. Derfor kan danske virksomheder allerede i dag bruge den til at lave deres LCA-beregninger, men med de forbehold som vi nævner på hjemmesiden.”


Er du også nysgerrig, kan BONSAI LCA prototypen afprøves her: 

BONSAI Climate Footprint Analyser (aau.dk) 


Vi elsker en god historie og vil så gerne videreformidle dine nyheder. 
Derfor kan du altid kontakte bæredygtighedsjournalist Susanne Kabel på sk@akkc.dk - tlf. 5122 5574. 

Eller husk at send din næste pressemeddelelse til nbe@akkc.dk.

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Pl. 4, 9000 Aalborg, Denmark

Afmeld nyhedsbrev


Email Marketing by ActiveCampaign