Share
Nyheder fra et travlt sekretariat og et travlt sensommer og efterår
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

SEPTEMBER 2023

Det Grønne Rejsehold 2023

Det Grønne Rejsehold 2023

DanHatch forventer nye perspektiver
på aktuel problemstilling

I disse uger har NBE og Klimaalliancen Aalborg 38 nyuddannede skønne mennesker fra AAU og UCN på skolebænken for at give dem en solid indflyvning til et kommende projekt ude i seks forskellige virksomheder. Her kommer de ud, efter et bæredygtigt/cirkulært projekt i fællesskab med virksomheden er blevet defineret. I fire uger skal hold af seks arbejde fokuseret på den valgte problemstilling, som så beskrives og afrapporteres efter den månedlange intense arbejdsproces.

I år har NBE og Klimaalliancen Aalborg valgt at tilbyde rejsehold til Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik, HMC byg og Anlæg, DanHatch, HP Byg, Loxam og S.P. Jensen.

NBE Nyhedsbrev har stillet DanHatch nogle få spørgsmål om deres forventninger til virksomhedens projekt med Det Grønne Rejsehold:

Hvordan fik DanHatch ídéen til at søge om at blive én af NBE-virksomhederne, der kunne være med i dette års Det Grønne Rejsehold?

Gennem vores medlemskab i NBE, følger vi løbende de mange fine initiativer og muligheder, som netværket tilbyder - heriblandt også Det Grønne Rejsehold. Vi har en aktuel udfordring med genanvendelse af nogle af vores biprodukter bl.a. æggeskaller, som vi meget gerne vil have hjælp til at løse, og derfor var det helt oplagt at ansøge om at blive én af årets NBE-virksomheder. 

Har I formuleret et konkret projekt til den gruppe, der skal arbejde i jeres virksomhed?
Vi har gennem årene afsøgt flere muligheder for genanvendelse af nogle af vores biprodukter, men desværre uden held til at finde en bæredygtig model, så i dag behandles biprodukterne af Nordværk i Hjørring som kategoriaffald 2. Vi ønsker derfor hjælp fra Det Grønne Rejsehold til at finde en miljømæssig og økonomisk bæredygtig afsætning af disse biprodukter.


Hvad forventer du, at DanHatch får ud af at deltage som virksomhed i Det Grønne Rejsehold?
Vi anser Det Grønne Rejsehold som en værdifuld ekstra ressource, og vi forventer, at de med deres forskellige fagligheder og kompetencer kan bidrage med nye perspektiver på en aktuel problemstilling i vores virksomhed. Samtidig håber vi, at samarbejdet kan give os indblik i nye potentielle medarbejderprofiler.


Hvor vigtigt er bæredygtighed i jeres virksomhedsstrategi?
I DanHatch har vi et stort fokus på flere elementer af bæredygtighed, herunder fx dyrevelfærd & -sundhed, forebyggelse af antibiotikaresistens, produktsikkerhed, miljøpåvirkning, arbejdsmiljø, samt medarbejderudvikling, som vi mener, er essentielle fokusområder for at drive en professionel fødevarevirksomhed.

På billedet ses Anders Nørgård og Vicki B. F. Frederiksen fra UCN Act2learn

Fra venstre: Louise Storgaard Nielsen, Jan Kvistborg, Susanne Kabel, Line Kristensen og Line Boel.

Humørhabitter og japansk solskin

Nogle dage er bare sjovere og dejligere end andre. Sådan havde vi det i NBE-sekretariatet, da den skønne designer Ing-Britt Niss dukkede op med fire kampklare kimonoer, syet ud af de 25 kvadratmeter bannere som AKKC bruger på væggen ud mod Vesterbro. Bannere som AKKC forsøger både at genbruge eller upcycle.


Her kommer humørhabitterne til Bæredygtighedsafdelingen i AKKC, hvor NBE-sekretariatet har hjemme, ind. For med et tæt samarbejde med de to aalborgensiske designere Helene Billingsøe Martinsen og hendes mor Ing-Britt Niss er det lykkedes at skabe nogle skønne produkter, vi holder af at bære.


Har du lyst til at bruge bannere til noget, så kontakt Susanne Kabel sk.@akkc.dk, tlf. 5122 5574. Ing-Britt Niss er også klar til at sy flere unikke, japanske kimonoer. Kontakt også her Susanne.

Forbrugerombudsmanden Christina Toftegaard Nielsen under oplæg hos AKKC.

Nye spændende muligheder hos

NBE-medlemmer

FRANDSEN & SØNDERGAARD FYRAFTENSARRANGEMENT
Ressource- og affaldshåndtering i byggeriet
27. september kl. 14-16

Byggepladsen for Aalborg forsynings nye driftcenter Gasværksvej 28, 9000 Aalborg. 


Arrangement om ressource- og affaldshåndtering i byggeriet. Få indsigt i konkrete krav, adfærdsteknikker og effektive løsninger på byggepladser. 

HP Byg A/SAVAS - Aalborg Vognmandsforretning A/SKredsløb og FRANDSEN & SØNDERGAARD K/S inviterer til fyraftensarrangement.


Få et indblik i effektiv affaldssortering, bæredygtighedsmål i praksis, ressourcestrømsoptimering, cirkulære økonomi-løsninger.


Tilmelding HER. Se det fulde program her: https://lnkd.in/eztCzcfm

AKKC Konference

WORK LIFE - Trivsel på arbejdspladsen 

Onsdag d. 24. januar 2024


Er du interesseret i at skabe en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives og er produktive? Få masser af inspiration og værktøjer til at tackle udfordringer på arbejdspladsen, styrke samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere og bliv klædt på til at foretage eventuelle ændringer, der kan gøre en forskel på arbejdspladsen.

Traditionelt har det nærmest udelukkende været det fysiske arbejdsmiljø, der har været fokus på. Folk måtte ikke tage fysisk skade af at gå på arbejde.


Men i takt med at mange arbejdspladser er blevet mere stillesiddende, er der brug for at skabe og udveksle viden om det vigtige psykiske arbejdsmiljø og stress, som der i mange brancher er udfordringer med.


Til Work Life kan du deltage i oplæg, debatter, netværke med ligesindede og gå på opdagelse i et spændende udstillingsområde, hvor 30-40 relevante virksomheder og organisationer står klar til at dele en masse viden om erfaringer, ydelser eller produkter, der kan være med til at øge trivslen og engagementet hos medarbejderne.


Hvad er Work Life? 

Work Life er en årlig tilbagevendende konference med fokus på aktuelle problemstillinger på arbejdspladsen. Hvert år vil der være et nyt tema, som sætter dagsordenen for konferencens indhold.


Hvert år vil du kunne deltage i oplæg, debatter, netværke med ligesindede og gå på opdagelse i et spændende udstillingsområde, hvor en række relevante virksomheder og organisationer står klar til at dele viden og inspirere dig til at skabe en bedre arbejdsplads for dine medarbejdere

ASKEHAVE & ASKEHAVE APS KURSUSTILBUD


Nyt kursus klæder dig på som leder - ny lovgivning, rammer og begreber

Er du leder eller en del af virksomhedens grønne team, der har fokus på grøn omstilling og cirkulær økonomi, og vil du gerne være på omgangshøjde med udvikling, lovgivning og begreber med tilknytning til den grønne omstilling? Så har NBE-medlemmet Askehave & Askehave ApS sammen med Grøn Start udviklet et nyt kursustilbud.
 
På kurset over fem dage, får du kendskab til EU- og dansk lovgivning på området, så du er klædt godt på og har styr på rammer og begreber. Du får en forståelse for, hvad bæredygtighed er og hvordan sammenhængen er mellem lovgivning, CO2, ESG, strategi, forretningsmodeller, data, dokumentation og kommunikation – og hvordan du kan undgå greenwashing. Kurset er baseret på en god blanding af tavleundervisning og gruppeworkshops. Kurset tager udgangspunkt i din egen virksomheds data og virkelighed, så du efter kurset har fundamentet til en ESG-rapport for din virksomhed.

Der vil være to kursusforløb – et morgen- og et fyraftenshold. Og det første skydes i gang 28. september 2023. 


PS: Har din virksomhed et større behov, gør kursusarrangørerne opmærksom på puljen SMV:Grøn, som åbner for ansøgninger til september. Her kan du søge om op til 60.000 kr. til et kursusforløb til din virksomhed eller til et sparringsprojekt. Også det kan du høre mere om hos Jens Askehave.


Kontakt Jens Askehave tlf. 2260 4209, jens@askehave.dk for mere information og tilmelding

DANSK ENERGI MANAGEMENT (D.E.M.) RÅDGIVNING MED TILSKUD

Få tilskud til jeres virksomheds grønne omstilling

Dansk Energi Management D.E.M.oplever stor efterspørgsel på rådgivning indenfor den grønne omstilling og fra 13. september er støtteordningen SMV: Grøn 2.0, som giver støtte til rådgivning og investering indenfor området åbnet.


Gennem SMV:Grøn 2.0 kan SMV'er søge tilskud til projekter, der knytter sig til cirkulær økonomi og har til formål at sikre et miljømæssigt ansvarligt ressourceforbrug. Nedenfor kan I læse mere om ordningen samt nogle af de initiativer der dækkes.

D.E.M. peger på disse muligheder hvor man kan få 50% i støtte på rådgivning samt 25% på investeringer med disse vouchers: 
Rådgivning: Voucher 1: 50.000 kr. (dvs. indkøb for 100.000 kr.) 
Rådgivning: Voucher 2: 150.000 kr. (dvs. indkøb for 300.000 kr.) 
Investering: Voucher 1: 50.000 kr. (dvs. indkøb for 200.000 kr.) 
Investering: Voucher 2: 150.000 kr. (dvs. indkøb for 600.000 kr.) 
En voucher kan søges enkeltvis eller kombineres efter behov. 

Eksempler på initiativer: At få overblik over klimapåvirkninger gennem livscyklusvurderinger og CO2-regnskaber som afsæt for udskiftning af materialer. Udvikling af bæredygtighedsstrategier via kortlægning for at identificere potentielle optimeringsmuligheder, der kan nedbringe miljøpåvirkninger og ressourceforbrug - samt implementering af tiltag.


Bæredygtighedscertificeringer og mærkninger som DGNB(BIU), EPD’er og svanemærkning.  Forbedringer af indeklima med fokus på effektiv og miljørigtig drift f.eks. optimering af luftkvalitet, varmestyring mm. IOT og digitalisering – teknologier, der kan overvåge energiforbrug, affald mm. Og anvendes til besparelsesmuligheder.


Kontakt D.E.M: DEM A/S

NY SERVICE TIL NBE-MEDLEMMER
- få dine grønne jobopslag på NBE LinkedIn

Hvis du som NBE-medlemsvirksomhed skal søge nye medarbejdere inden for grøn omstilling, cirkulær økonomi, grøn digitalisering eller, eller hvad det nu hedder i jeres organisation, når I arbejder med bæredygtighed og cirkulær økonomi, så tilbyder NBE nu, at du kan få dit jobopslag på foreningens LinkedIn side. Den har lige nu knap 5.000 følgere, der alle har én eller anden interesse i den grønne omstilling.


Omkring 42 procent er fra Aalborg Kommune, og resten fordelt over hele landet. Vi følges af et bredt spekter af stillinger, der alle har signet ind for at holde sig opdateret med, hvad NBE med sit fokus på bæredygtighed og cirkulær forretningsudvikling i Nordjylland gør.

Så du har her en gratis og meget målrettet mulighed for at nå de rigtige ansøgere.


Hvis du vil have dit jobopslag i, så send det til Line Kristensen, projektkoordinator tlf. 9359 9911, likr@akkc.dk og aftal jobopslaget.

NBE netværksmøde hos Kunsten

Netværksmøde hos med KUNSTEN/NORDSØEN OCEANAURIUM

To fyrtårne fortalt på KUNSTEN om deres arbejde med certificeringen Green Attraction


I 14 dage fik udviklingschef på KUNSTEN, Lars Ulrich Hansen, flere grå hår og var i dårligt humør. Her brugte han tiden på at samle al den nødvendige information sammen til at ansøge om certificeringen Green Attraction. Kunsten havde muligheden for at blive det første museum, der fik Green Attraction, og den mulighed ville museet gerne gribe, også da de kunne se, at det var en certificering, der passede lige til dem.


Grå hår og dårligt humør betaler sig
Så bortset fra, at give grå hår og dårligt humør til udviklingschef Lars Ulrich Hansen, i de 14 dage han brugte på at samle al den nødvendige information sammen til at ansøge om Green Attraction, så giver det pondus, når man skal videreformidle det ned igennem organisationen, at det er chefen selv, der har indsamlet data og haft fingrene i mulden.

I 2022 blev Kunsten tilkendt mærkningen “Green Attraction” som det første kunstmuseum og et andet fyrtårn fulgte i 2023 trop, da Nordsøen Oceanarium og Forskerpark fik tilkendt den samme mærkning.


Certificering et godt pejlemærke for Oceanariet og Forskerparken
Direktør Karl Henrik Laursen fra Nordsøen Oceanarium (og Forskerparken) fortalte, at stedet bruger enormt meget energi. Bæredygtighed er voldsomt kompleks - hvad enten det er i byggeri eller oplevelsesindustrien, og hvert år bliver certificeringen skærpet og holder virksomheden op på den lange liste af krav. Kan det virke demotiverende, at man kan føle, at man aldrig kommer i mål med bæredygtighed?


Certificeringen har givet oplevelses- og forskerparken et godt pejlemærke for, hvor man kan øge indsatsen for bæredygtighed og hvilke punkter der skal tages fat i, som også er gode til at motivere medarbejderne i forhold til dokumentation. Der kommer ikke flere gæster, fordi de vi er mere bæredygtige, fastslog Karl Henrik Laursen, men det kan påvirke og betyde noget for os ift. andre interessenter som politikere og kommunen.

Netværksmøde hos VELA

Din bagerste legemsdel blev en morgen i slutningen af august bekræftet i, hvorfor stole fra VELA er et godt produkt. På et velbesøgt morgennetværksmøde hos VELA (også kendt som Vermund Larsen) satte vi os godt til rette og fik et ærligt og åbenhjertigt indblik i VELA’s bæredygtige rejse, de har gjort sammen med medarbejderne. Her fortalte Mette Dirks, QHSE Manager hos VELA, om den inspirerende rejse, og om at skifte fra et procesfokus til et produktfokus stærkt knyttet til virksomhedens bæredygtighedsstrategi, som der i øvrigt kommer en ny af i 2024.


En fællesskabende proces
Klarest står udsagnet fra Mette om, hvor vigtigt det er at rejse sammen med medarbejderne, få styr på processer og få nogle hjælpe- og styringsredskaber. Hos VELA, blev den rigtige styring og retning i form af forskellige certificeringer, og et af hjælpe-værktøjerne som VELA har kunnet bruge intenst i afklaring af CO2 belastningerne i produktion af deres stole er MÅLBAR.


Den 150 medarbejder store og spændende virksomhed, der omsætter for 250 mio. kr. årligt, spreder sig med produktion og hovedkontor over et stort område i det sydvestlige Aalborg. En tur rundt i produktionen gav et fint indblik i de bæredygtige og cirkulære processer virksomheden arbejder ud fra. 


Digitalt produktpas coming up!
EU arbejder på at skabe et digitalt produktpas inden for de kommende år. Esben Skov Laursen, adjunkt og Ph.d. fra UCN, delte viden om processen pt., og hvilke krav EU efter al sandsynlighed dukker op med. Produktpasset skal styrke bæredygtighed (cirkulær økonomi) blandt andet ved at øge den tilgængelige information (data) og kvalitet. Eco-design for Sustainable Product Regulation (ESPR) er ikke vedtaget endnu, men det forventes i første kvartal 2024. I decemberudgaven af NBE-nyhedsbrevet har Esben Skov Laursen lovet en update.

NBE Sommerkur 2023

MAN hvor var det spændende!


I år var NBE Sommerkuren – der er et udvidet netværksmøde og kun holdes én gang årligt - henlagt til Frederikshavn, hvor MAN Energi Solutions havde inviteret inden for. Det helt overordnede tema var FN’s Verdensmål for at fejre og understøtte, at Frederikshavn Kommune for andet år afholder verdensmålsuge og her blive inspireret til hvordan de omsætter verdensmålene til konkrete handlinger i hverdagen.


Verdensmål i virkeligheden
FN-forbundet repræsenteret ved Holger Hansen gav en nedslående status, på hvor vi globalt er, Heidi Simone Kristensen fra AAU dykkede med os ned i vigtigheden af verdensmål, og Dorthe Kronborg fra Huset Venture i Nordjylland gav sit input til, hvordan man driver en virksomhed med mennesker på kanten af arbejdsmarkedet, og dermed har et verdensmål som DNA.


Hurtigtur med enorme MAN
Produktionschef Kim Nørgaard Nielsen gav os en sejltur over den enorme koncern som MAN er. I Frederikshavn arbejder omkring 400 ansatte med produktion af skibsmotorer. Bæredygtighed, recirkulering og verdensmål er i dag helt uundværlige pejle- og virksomhedsmål i Frederikshavn. Vi fik en rundtur i den spændende og overraskende næsten laboratorieagtige produktion.


Kom nu fremad!
Kim Nørgaard Nielsen er også formand for NBE, og han langede ud efter det politiske landskab. Virksomhederne er langt foran lovgivningen og står med tændte motorer klar til at sætte i gang f.eks. inden for nye typer brændstoffer med langt mindre CO2-belastning, men specielt internationalt halter lovgivning og udbygning af f.eks. tankanlæg voldsomt bagefter.


Ikke desto mindre så producerer og sælger MAN motorer forberedt til fremtidens brændstoffer. Men når man ikke kender tidshorisonten, kan det være svært at forsvare enorme udviklingsomkostninger, og den udfordring står mange store internationale koncerner i lige nu, fortalte han.


En informationstæt 4,5 times eftermiddag sluttede med hygge i kantinen med en sandwich og en forfriskning for de omkring 40 deltagere.

VELKOMMEN TIL 4 NYE MEDLEMMER

Region Nordjylland styres af 41 valgte politikere, som udgør regionsrådet. Region Nordjylland består af 11 kommuner og havde i 2022 ca. 590.000 indbyggere. Regionens hovedopgave er driften af det nordjyske sundhedsvæsen, hvor regionen har også fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.


NBE-bestyrelsesmedlemmet Lauge Larsen sidder i spidsen for som formand for udvalget for klima, miljø og bæredygtig udvikling, der også er ét af regionens arbejdsfelter. I NBE-bestyrelsen sidder også for regionen Per Deichmann Bisgaard.


Region Nordjylland arbejder for grøn omstilling og bæredygtighed på Regionens sygehuse, institutioner og administration. Det betyder, at der er fokus på at nedbringe CO2-udledningen fra alle typer af aktiviteter, både kørsel, madlavning, opvarmning, elforbrug og meget andet.

Bæredygtighed angår ikke kun klima og CO2-udledning, men også brug og genbrug af ressourcer og materialer. Indsatsen for grøn omstilling fokuserer derfor også på grønne indkøb og god affaldshåndtering.


Hjemmeside: https://rn.dk/,
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/regionnordjylland/

Nordjysk Mad og Turisme er en uafhængig forening, der arbejder målrettet på at skabe de bedste forretningsmæssige forudsætninger for sine godt 50 medlemmer. Foreningen samler nordjyske virksomheder indenfor restaurations-, hotel-, og fødevarebranchen i netværk og fællesskaber med fokus på mad- og fødevareturisme.

Foreningen drives af stifter Sarah Kruse, der har specialiseret sig som udviklingspartner inden for events, gastronomi og bæredygtighed. Foreningen involverer sig løbende i en bred vifte af initiativer - bl.a. den netop afholdte Nordjyske Madfestival - dialoger og samarbejder. Vi bidrager meget gerne, for vi ser et uendeligt stort potentiale i nordjysk mad- og fødevareturisme. Et potentiale, som vi kun kan realisere, hvis vi gør det sammen!

Hjemmeside: https://nordjyskmadogturisme.dk/

LinkedIn:  Nordjysk Mad og Turisme: Oversigt | LinkedIn

Destination Himmerland arbejder med at udvikle turismen, som er af stor økonomisk betydning, lige fra Himmerlands Vestkyst til Himmerlands Østkyst og det midt imellem.


Organisationen markedsfører Himmerland, rådgiver og servicere både gæster og turisterhverv. Destination Himmerland er et destinationssamarbejde mellem Mariagerfjord og Vesthimmerlands kommuner. Destination Himmerlands bæredygtige indsatser er bl.a. Green Talks, Next Step Himmerland et grønt omstillingsprojekt i samarbejde med Miljømærkning Danmark, certificeret som Green Tourism Organization, der er der er en miljøcertificering for turismeorganisationer der gør en ekstra indsats i forhold til bæredygtighed og ansvarlig turisme samt en formuleret Indkøbspolitik for grønne og bæredygtige indkøb.


Hjemmeside: http://destinationhimmerland.dk

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/destinationhimmerland/

Whogreen.dk er et ABC Klimabibliotek, skabt af direktør og kunstner Henriette Birk, der online samler det bedste om bæredygtighed. Her kan du lære, dele og lade bæredygtighed vokse sig større. Udover biblioteket finder man også Good & Climate, der er forretningssider med abonnement. Verdensmåls gennemgang samt kommende kampagner finder man også på sitet.


Hjemmeside: www.whogreen.dk
LinkedIn: www.linkedin.com/company/whogreen

Nyt fra bestyrelsen

Udviklingsdirektør i Erhvervshus Nordjylland ønsker endnu stærkere

bånd til NBE

Ved det seneste NBE-bestyrelsesmøde i begyndelsen af september, var mangeårige udviklingsdirektør hos Erhvervshus Nordjylland (EHN), Luise Linnemann Rasmussen, inviteret med for at give en indføringen i de mange ydelser som erhvervsfremmesystemet via EHN understøtter. EHN har hovedsæde i Aalborg og afdeling i Nykøbing, og erhvervshuset formål og mål er at skabe bæredygtig vækst og velstand i regionen, og være døråbner for erhvervslivet ift. specialiseret vejledning, sparring og virksomhedstilbud.


Fælles muligheder skal dyrkes
Udviklingsdirektøren gav en orientering om Erhvervshus Nordjyllands arbejdsfelter, men så også mange samarbejdsmuligheder, snitflader og udviklingsmuligheder sammen med NBE.
NBE-bestyrelsen understregede ligeledes, at der udover samarbejdet som det fungerer i dag,  er der flere muligheder, som de to organisationer i fællesskab kan udvirke. Det blev aftalt at NBE sender relevante medlemsvirksomheder videre, så de kan få gavn af EHN’s ydelser, ligesom EHN vil være opmærksom på at formidle muligheden for NBE som netværk, når virksomheder giver udtryk for at de har brug for at være i et bæredygtighedsnetværk.


Flere midler fra europæiske fonde
Helt centralt var aftalen om, at også i fremtiden vil EHN og NBE sende projektansøgninger med bæredygtigt sigte afsted sammen. Som Luise Linnemann Rasmussen understregede, så har Nordjylland et langt større potentiale inden for bæredygtighed til at få flere midler hjem fra europæiske fonde.

Kender du begrebet Climate Quitting?

Det globale konsulenthus McKinsey beskriver i sit seneste nyhedsbrev et nyt begreb, climate quitting. Begrebet dækker over medarbejdere, der simpelthen tager deres gode tøj og går, hvis deres virksomhed er for uambitiøs med at indfri grønne mål og ESG i det hele taget.


McKinsey er ude med et bud på at halvdelen af generation Z er parat til at forlade et job, hvis virksomhedens indsats for klima og miljø er for uambitiøs. Der er både climate- og concious quitting, siger ledelsesekspert.


Så hvis du skal fastholde de talentfulde unge, så bæredygtighed og cirkulær omstilling helt central, når du skal vise du tager den grønne omstilling alvorligt.


Vi elsker en god historie og vil så gerne videreformidle dine nyheder. 
Derfor kan du altid kontakte bæredygtighedsjournalist Susanne Kabel på sk@akkc.dk - tlf. 5122 5574. 

Eller husk at send din næste pressemeddelelse til nbe@akkc.dk.

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Pl. 4, 9000 Aalborg, Denmark

Afmeld nyhedsbrev


Email Marketing by ActiveCampaign