Share
Bliv opdateret på nye tiltag fra netværket og hvad der rør sig
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

JUNI 2024

NBE udgav i april 2024 NBE magasinet der fortæller om netværket, medlemmerne, vores aktiviteter og meget mere. 

Få hjælp af det nye NBE-magasin!

Du har sikkert prøvet at stå i en situation, hvor NBE-netværket var en god mulighed for andre virksomheder/kommuner/organisationer at kigge ind i.


Nu har vi skabt et hjælpeværktøj til dig. For hurtigt og nemt kan du bakke op om din mundtlige fremstilling ved at sende et link til magasinet, der i stort og småt fortæller om netværkets baggrund, planer, aktiviteter og ikke mindst, hvad har andre virksomheder gjort, og hvorfor deltager de.


Og har du ikke selv fået kigget, så er der flere grunde til at kigge med her

Læs magasinet her

NYT FRA SEKRETARIATET

På billedet ses Anders Nørgård og Vicki B. F. Frederiksen fra UCN Act2learn

NBE sekretariatet møde med Aalborg Kommunes nye Klimachef, Trine Søndergaard Pedersen. 

Velkommen til ny Klimachef i Aalborg Kommune

Tidligere på måneden havde Line Boel, Line Kristensen og Jan Kvistborg fra NBE sekretariatet fornøjelsen af at hilse på Aalborg Kommunes nye Klimachef Trine Søndergaard Pedersen. 


Det er en helt ny stilling, som Aalborg Kommune har haft slået op tidligere på året. Brikkerne faldt på plads i løbet af marts/april og til 1. maj startede Trine S. Pedersen som Klimachef hos Aalborg Kommune. 


Trine som er uddannet jurist og kommer med en baggrund med knap 7 år i Mariagerfjord Kommune indenfor Ejendomme og bæredygtighed og senest som Centerchef for Ejendomme, Park og Vej i Frederikshavn Kommune. 


Mødet mellem sekretariatet og Trine var utrolig godt og vi glæder os til at kunne være bidragende til at løfte de nye ambitioner og grønne omstillings mål Trine løfter med ind i Aalborg Kommune. 

Tidligere AKKC pressechef og nu bæredygtighedsjournalist DJ, Susanne Kabel

Endnu et nyt arbejdskapitel venter

Udover Line Boel og Line Kristensen, som primært udgør NBE-sekretariatet, har NBE været så heldig at have Susanne Kabel koblet på, til at hjælpe med at lave nyhedsbrev, LinkedIn, NBE-magasinet og andet kommunikativt arbejdet. Hun har nu valgt at træde mere tilbage og uddyber således: 


"De seneste to år har jeg haft den kæmpe glæde at arbejde med NBE ift. kommunikation. Aalborg Kongres & Kultur Center overtog driften af sekretariatet i sommeren 2022, og jeg var selv med til at tage beslutningen, dengang som pressechef og en del af AKKC’s strategiske ledergruppe.


Den beslutning står jeg stadig her to år efter fuldstændig helt og aldeles bag sammen med resten af AKKC. NBE er noget helt specielt, og jeg har kun fået større og større respekt for netværket og alle jer medlemmer. Det har været en fornøjelse, at arbejde for jer i de seneste to år og via jer og arbejdet få en langt dybere indsigt i bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Fra 1. september bliver min stilling i AKKC lidt anderledes. Jeg har, efter jeg i september 2022 trådte tilbage som pressechef, arbejdet 20 timer, hvoraf halvdelen af tiden har været dedikeret NBE.


Nu tager jeg næste skridt, og begynder at arbejde 10 timer om ugen, og vil ikke have faste arbejdsdage i AKKC, men arbejder ud hjemmefra, og det vil være med projekter og kommunikation inden for ESG-området for AKKC, og det betyder at kommunikation ift. nyhedsbrev, LinkedIn og pressearbejde vil blive varetaget af gode mennesker fremover.


Tak for nu, og hvor er det godt, der findes virksomheder, kommuner og organisationer der bidrager til den omstilling, som er så påtvingende nødvendig. 

/Susanne Kabel"

NYT FRA MEDLEMMER

Netværksmulighed fra NBE-medlem Artelia

𝐊𝐨𝐦 𝐢 𝐠𝐚𝐧𝐠 𝐦𝐞𝐝 𝐄𝐒𝐆 - fyraftensmøde for små og mellemstore virksomheder 

Tirsdag d. 18. juni kl. 14-15.30 inviterer vi til fyraftensmøde hos Artelia Denmark i Aalborg.

𝐁𝐥𝐢𝐯 𝐤𝐥𝐚𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐄𝐒𝐆-𝐫𝐚𝐩𝐩𝐨𝐫𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠
EU har indført krav om bæredygtighedsrapportering (hashtag#CSRD), som skal sikre transparens og åbenhed om virksomheders arbejde med den grønne omstilling - både i forhold til klima og miljø (E'et i hashtag#ESG), sociale forhold (S'et) og governance (G'et).

For små og mellemstore virksomheder betyder det, at de vil blive bedt om at levere data til store virksomheder, når de indgår i deres værdikæde. Det er derfor en rigtig god idé at få taget hul på arbejdet med ESG og være på forkant!

𝐇𝐯𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐦𝐚𝐧 𝐢 𝐠𝐚𝐧𝐠 𝐦𝐞𝐝 𝐄𝐒𝐆-𝐚𝐫𝐛𝐞𝐣𝐝𝐞𝐭 𝐢 𝐒𝐌𝐕'𝐞𝐫?
Det vil jeg selv og Birgitte Krebs Schleemann sætte fokus på til fyraftensmødet, hvor bæredygtighedsansvarlige, ledere, bestyrelsesmedlemmer og andre interesserede inviteres til en eftermiddag med faglige inputs og netværk.

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦
🌱Intro til krav fra EU – hvad betyder det for små og mellemstore virksomheder?
🌱Overblik over begreberne CSRD, ESG, ESRS og EU-taksonomi
🌱Hvordan kan processen se ud? Gode råd til at komme i gang
🌱Eksempel på klimaregnskab og ESG-rapportering
🌱Diskussion og netværk

Tilmelding på asju@arteliagroup.dk.

Foto: Aalborg Universitet

Vi har hørt rygter om, at energi er 'the next big thing' - bliv klogere på det her

NBE bygger på en tæt relation til vores lokale vidensinstitutioner som f.eks. Aalborg Universitet og nu har du mulighed for at blive meget klogere, helt gratis!


Her er et event i juni til dig, der vil ha' smagsprøver på den nyeste viden fra AAU Energy, Airbus og Danfoss Drives indenfor emnerne bæredygtig energi, Power Electronics og elektrisk flydrift.


CORPE-symposium var en stor succes i 2023, og det er et forsøg på at bygge flere broer mellem AAU ENERGYS's internationale forskningsmiljøer og erhvervslivet. 


I alt 13 forskere holder oplæg om vidt forskellige emner. Det sker den 20. juni - læs mere og tilmeld dig her

Tilmeld dig her

KOMMENDE NETVÆRKSMØDER

Onsdag den 28. august kl. 08.30 - 13.00

Wastemapping Workshop

Har I afskær eller restmaterialer i forbindelse med jeres produktion – eller kan I bruge andres?


 Så kom med til wastemapping + wastedating i Aalborg den 28. august med AAU Design Lab, Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark og BusinessAalborg. 


Her får I værktøjer til at kortlægge jeres spild og mulighed for at blive matchet med samarbejdspartnere.


OBS: Dette er en åben workshop og kræver ikke, at man er NBE-medlem. 

Læs mere og tilmeld dig her

Onsdag den 04. september kl. 13.30 - 16.30

Bæredygtighed i praksis og kommunikationen af den gode historie

Netværksmøde hos Ambercon med Gotcha

Reserver datoen allerede nu, når vi onsdag d. 4. september kl. 13.30 kan byde indenfor hos Ambercon i Støvring til en eftermiddag, hvor du kan blive klogere på hvilke tiltag Danmarks førende sandwichelement producent har taget for at imødekomme den grønne omstilling og hvordan deres kommunikations bureau Gotcha har arbejdet med fortællingen om dette. 


Følg med på LinkedIn eller vores hjemmeside, hvor det bliver lagt op, så snart tilmelding er muligt. 

Følg med på LinkedIn her

Tirsdag den 10. september 2024 kl. 07.30 - 10.30

Netværksmøde hos STENA RECYCLING

Hvordan dit affald kan blive en ressource i virksomhedens arbejde med bæredygtighed


Sæt kryds i kalenderen allerede nu, når vi tirsdag d. 10. september gæster Stena Recycling i Nørresundby til et morgenmøde med både rundvisning og ny viden til dig. 


Følg med på LinkedIn eller vores hjemmeside, hvor det bliver lagt op, så snart tilmelding er muligt. 

Følg med på LinkedIn her

NET ZERO pathways konferencen d. 30.09.24 og Aalborg2024 iclei konferencen d. 1-2.10

GLÆD DIG TIL TO STORE KONFERENCER I EFTERÅRET 2024!

Deltag i konferencerne eller vær med i en stand når der i uge 40 bliver stillet skarpt på den grønne omstilling i Aalborg

3 gode grunde til at deltage

 – Unik mulighed for at netværke i 3 hele dage – med både regionale, nationale og internationale aktører
 – Værdifuldt indblik i den grønne omstilling, muligheder og udfordringer
 – Promovering af din virksomhed fra 3 vinkler og til rigtig mange potentielle købere


Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling opfordrer til at vores medlemmer sammen udgør en fælles front for den bæredygtige udvikling og grønne omstilling.


Som en fælles front står vi stærkere og med et overordnet fælles budskab om, at vi kan og vil den grønne omstilling og sammen har vi både viden, metoder og produkter til at hjælpe og realisere den grønne omstilling af erhvervet, samt alt det potentiale Nordjylland stadig emmer af.


Din pris for deltagelse: 15.000, – for stand samt 2xbillet til konferencen NZP + Aalborg2024
Ved mere end 5 deltagere på standen, er der en reduceret pris.
Ved mellem 5-10 deltagere på standen, er der mulighed for en reduceret pris.
Kontakt NBE sekretariatet for at bekræfte din deltagelse lige her!


Pris for deltagelse til  NET ZERO, til special NBE-pris: 731,- excl. Moms. 
Vil du også med til specialpris, så kontakt Line Boel i dag, for at høre om du kan blive medlem.


Priserne for deltagelse til Aalborg2024 starter for en privat virksomhed ved pr. person: 6.450 inkl. Moms. Se flere priser her: Aalborg2024 | Registration (dnpartners.dk)


Læs mere om mulighederne her

Onsdag den 30. oktober 2024 kl. 13.00 - 16.30

Netværksmøde hos Siemens Gamesa RE

Gode grunde til at deltage

 – Unik mulighed for indsigt i innovative løsninger og praksisser indenfor affaldshåndtering og genanvendelse
 – Et blik indenfor hos Nordjyllands største private arbejdsplads
 – Netværksmuligheder og privat rundvisning


Vi har fornøjelsen af at invitere dig til en inspirerende eftermiddag hos Siemens Gamesa, hvor vi sætter fokus på optimering af ressourcer og cirkulær økonomi. Dagen byder på en unik mulighed for at få indsigt i vores innovative løsninger og praksisser inden for bl.a. affaldshåndtering og genanvendelse af vinger. 


Læs mere og tilmeld dig her

NYT OM NAVNE

Tidligere forbrugerombudsmand til Miljømærkning Danmark

Senest navnet Christina Toftegaard Nielsen dukkede op i NBE-regi, var da den daværende forbrugerombudsmand sagde ja tak til invitationen fra Aalborg om at komme forbi og sætte kød på, hvordan man skal fortolke hele det store regelsæt omkring rigtig markedsføring og kommunikation, når det gælder bæredygtighed. Det gjorde Christina Toftegaard Nielsen med viden, godt humør tilsat dejlige stænk sort humor overfor en store skare NBE-medlemmer i 2023 inden årets generalforsamling.


Nu kan vi byde Christina Toftegaard Nielsen velkommen i jobbet som ny forperson i Miljømærkenævnet hos NBE-medlemmet Miljømærkning Danmark. Vi håber igen at kunne møde den tidligere Forbrugerombudsmand i hendes nye rolle med bl.a. fokus på Svanemærket og EU Eco Label.

Lotte Vang indtræder i nationalt grønt Advisory Board

I Norddanmark er navnet Lotte Vang, der er bæredygtighedschef i Hjørring Kommune, et velkendt navn. Nu får resten af Danmark måske også mere at høre fra ildsjælen fra Hjørring, der med hele hjertet arbejder for Bæredygtighed og Grøn Omstilling.

Som noget nyt indtræder hun i et nyoprettet grønt Advisory Board, under den uafhængige miljøorganisation Grøn Omstilling, der vil samle frontløbervirksomheder, organisation og eksperter i et dialogforum, der har spot på videndeling og erfaringsudveksling for at identificere og realisere muligheder på tværs af den grønne omstilling.


Lotte Vang kommer til at sidde til bords med bl.a. Velux, Coop, Better Energy, European Energy, Innargi, Lederne - Danmarks største lederorganisation og Center for Bæredygtige Hospitaler.


Lotte Vang er også aktiv i NBE, hvor hun både sidder i bestyrelsen og forretningsudvalget.

TANKER FRA NETVÆRKSMØDERNE...

Netværksdag i Thy d. 14. maj 2024 - foto: hos Convert A/S

Bustur i Thisted gav ny viden om energiforsyning og cirkulær økonomi

Sekretariatet dorg på en bustur til Thy sammen med andre netværksmødedeltagere, for at optage ny og spændende viden. På tre forskellige stop lærte vi om hvordan virksomheder og Thisted Kommune arbejder fokuseret på optimering af deres energiinfrastruktur og cirkulær økonomi. Netværksdagen til Thy blev arrangeret i samarbejde med Klimaalliancen Thy (KAT) en del af Thisted Kommune og Green Hub Denmark.


I bussen fra Aalborg Lufthavn til Thisted fik vi et spændende oplæg af projektchef Michael Stie Laugesen fra Green Hub Danmark om projektet CO2-vision, som de er involveret i. Nordjylland har nogle unikke gunstige forhold til arbejdet med fangst, transport, lagring og udnyttelse af CO2, hvilket CO2-vision handler om.


Energiforsyning i Thy

Det kræver massive mængder energi at tørre maltfrø til maltproduktionen hos Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik A/S, og af den grund har de løbende investeret i at optimere deres energiforsyning. De benytter sig af fem forskellige energiforsyninger on-site på fabrikken, hvilket vi fik indblik i på rundvisningen af fabrikken med teknisk direktør Claes Fuglsang.


Thisted Kommune har for at nå sin målsætning om at være klimaneutral til 2035 udviklet Thy-modellen. Denne model arbejder ud fra en tredeling af kommunens områder for udbygning af vedvarende energi, konkrete kriterier i forhold til prioritering af disse nye projekter samt tæt dialog med energiforeninger.


Bæredygtige bomuldsplader og betonklodser

Convert A/S, som holder til i nogle store lagerbygninger lige udkanten af Thisted, har i og for sig en ret simpel forretning – de knuser alle typer restprodukter, sætter det sammen igen og presser det til noget nyt. Vi kom med på en spændende rejse sammen med adm. direktør Peter Simonsen, hvor vi oplevede rejsen for søuld og tekstilaffald indtil de kommer ud som pressede nye bomuldsplader.


Selvom man er betonproducent, som Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik er, kan man godt arbejde med bæredygtighed. Teknisk chef Martin Smed Poulsen gav et oplæg om hvordan man hos TCT har leveret betonelementer til DGNB- og Svanemærke-certificeret nybyggeri samt haft samarbejde med ReShape Waste i et projekt om at drage nytte ud af deres overskudsbeton til et bordebænkesæt.

Foto: NBE. TV: Line Boel, Jens Christian Mølbjerg, Line Kristensen, Pernille Nøhr Verwholt og Lotte Vang foran Hjørring Kommunes Klimavogn. 

NBE gentager succesen til Naturmødet i Hirtshals

Det er altid en fornøjelse når vi i sekretariatet kan komme ud og skabe en dialog med andre aktører, der arbejder med bæredygtighed. Denne gang drejede det sig om dialoger med naturen i fokus. Det gav anledning til lærerige samtaler om økologisk landbrug, biodiversitet og forskellige jordtyper.


Igen i år var NBE deltagende til Naturmødet i Hirtshals – i år som en del af en stand. Sekretariatet var inviteret ind i Hjørring Kommunes klimavogn, hvor vi var i selskab med netværkets medlemmer Jens Christian Mølbjerg fra Trefadder og Pernille Nøhr Verwohlt fra Professionsskolen UCN. Vi havde vejret med os og under solens klare stråler fik vi udvekslet viden og erfaringer på kryds og tværs. En særdeles konstruktiv eftermiddag i naturens tegn ved Hirtshals havn.


Naturmødet i Hirtshals – naturens eget folkemøde - er en årlig begivenhed, som sætter naturen på dagsordenen. Arrangementet skaber en platform, hvor forskellige aktører kan dele viden og erfaringer om naturbeskyttelse, forvaltning af og synergier med naturen, som alt sammen er vigtige punkter om den grønne omstilling.


Vi vil gerne sige stort tak til Hjørring Kommune, Jens Christian og Pernille for at dele deres tid med os på Naturmødet – også glæder vi os til næste års naturmøde 22-25 maj 2025.  


Foto: NBE. Deltagende til netværksmødet i HimmerLand d. 29. maj 2024

"Bæredygtighed eller dø"

”𝐻𝑣𝑖𝑠 𝑖𝑘𝑘𝑒 𝑚𝑎𝑛 𝑠𝑜𝑚 𝑣𝑖𝑟𝑘𝑠𝑜𝑚ℎ𝑒𝑑 𝑓𝑎̊𝑟 𝑚𝑒𝑑𝑎𝑟𝑏𝑒𝑗𝑑𝑒𝑟𝑛𝑒 𝑚𝑒𝑑, 𝑠𝑎̊ 𝑙𝑦𝑘𝑘𝑒𝑠 𝑚𝑎𝑛 𝑠𝑜𝑚 𝑣𝑖𝑟𝑘𝑠𝑜𝑚ℎ𝑒𝑑 𝑖𝑘𝑘𝑒 𝑚𝑒𝑑 𝑑𝑒𝑛 𝑔𝑟ø𝑛𝑛𝑒 𝑜𝑚𝑠𝑡𝑖𝑙𝑙𝑖𝑛𝑔. 𝐷𝑒𝑡 𝑒𝑟 𝑑𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑 𝑒𝑠𝑠𝑒𝑛𝑡𝑖𝑒𝑙𝑡 𝑚𝑒𝑑 𝑚𝑒𝑑𝑎𝑟𝑏𝑒𝑗𝑑𝑒𝑟𝑖𝑛𝑑𝑑𝑟𝑎𝑔𝑒𝑙𝑠𝑒 𝑓𝑜𝑟 𝑜𝑣𝑒𝑟ℎ𝑜𝑣𝑒𝑑𝑒𝑡 𝑎𝑡 𝑘𝑢𝑛𝑛𝑒 𝑙𝑦𝑘𝑘𝑒𝑠.”

Sådan lyder en af konklusionerne fra denne uges netværksmøde, der i de naturskønne rammer hos HimmerLand, handlede om G’et i ESG, herunder medarbejder inddragelse – både i forhold til implementering af den grønne omstilling i virksomheden, under vækst og forandring. 

Og netop at få medarbejderne med på rejsen, har virkelig været et fokus punkt for HimmerLand der de sidste par år virkelig er vokset i både kvadratmeter og i medarbejdere! Og inddragelsen begynder allerede i rekrutteringen og forsætter, som ambassadører i afdelingen, undersøgelser på tværs af organisationen, opkvalificering og at gøre den interne formidling til en leg, der er nemt for de ansatte at interagere med.

Morten Hybertz Bak fra S.P. Jensen A/S, startede deres indlæg med ”jeg så et slide engang, der sagde ”𝒃æ𝒓𝒆𝒅𝒚𝒈𝒕𝒊𝒈𝒉𝒆𝒅 𝒆𝒍𝒍𝒆𝒓 𝒅ø” og det er der nok lidt sandhed i…” Den bæredygtige rejse begyndte for længe siden hos S.P. Jensen og selvom deres faggruppe af medarbejdere, måske er nogle af dem, der kan være sværeste at ændre på, prøver de hver dag med forskellige initiativer for både virksomheden og de ansatte.

”Vi vil alle sammen gerne bæredygtighed – indtil vi selv skal gøre en indsats”. Tina Fredensborg fra PlusPart ApS præsentation var fyldt med værdifuld indsigt i hvilke tiltag og metoder man kan bruge for at inddrage ens medarbejdere. Hun understreger vigtigheden af at have et fælles og ensartet billede af, hvad bæredygtighed er og hvordan det skal se ud. Få italesat drømmen – og få italesat de bekymringer og den frygt, der er relateret til de forandringer.

For bæredygtighed kan man ikke sætte 2 streger under, det er en konstant foranderlig og udviklende proces 🌊

Vi afsluttede netværksmødet med en dialog skabende workshop og en rundvisning af HimmerLands skønne rammer.

VÆRD AT VIDE...

Midler til udvikling af ny platform der skal mindske udledningen af N2O med 20-30%

Novo Nordisk Fonden har givet en bevilling på op til 134 millioner kroner over de næste fem år til Teknologisk Institut til udviklingen af innovationsplatformen SmartField, der skal bane vejen for markant at mindske udledningen af lattergas og kvælstofudvaskning fra landbruget.

Lattergas (N2O) fra gødning i landbruget udgør op mod 6-7 % af den globale menneskeskabte drivhusgasudledning.


For at imødekomme det presserende behov for nye kvælstofteknologier og løsninger, som landmændene kan indføre med henblik på at nedbringe lattergasudledningen fra landbruget, har Novo Nordisk Fonden givet Danmarks Teknologiske Institut (DTI) en bevilling på op til 134 millioner kroner over de næste fem år (2024-2029) til etablering af en innovationsplatform kaldet ‘SmartField’.


SmartField er et initiativ med flere interessenter i en såkaldt quadruple-helix-model for innovation bestående af den akademiske verden, industrien, civilsamfundet og den offentlige sektor. Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri vil via Landbrugsstyrelsen være involveret som ikke-finansierede partnere, der muliggør vidensudveksling og datadeling. 


Udover DTI, der fordeler midlerne, er nøglepartnere i SmartField Pioneer Center for Landscape Research in Sustainable Agricultural Futures (Land-CRAFT), Aarhus Universitet (AU), Københavns Universitet (UCPH), Colorado State University (CSU) og SEGES Innovation. 


Læs mere om projektet 

 - på novo nordisk fondens hjemmeside

 - på Danmarks Teknologisk Instituts hjemmeside

 - På SEGES Innovation


Europa-Parlamentet vedtager to store grønne aftaler i sidste øjeblik

Selvom teksterne har været færdigforhandlet i en rum tid, så manglede EU-Parlamentet stadig formelt set at stemme om Ecodesign- og Emballageforordningen før valget. Det er sket nu. 


Læs mere om hvilke krav det bringer med sig her. 

 

Kender du til Materialepyramiden? 

Byggeriets Materialepyramide gør det muligt at sammenligne fx CO2 aftryk mellem forskellige kategorier af materialer eller mellem materialetyper inden for samme kategori. 


Den gør det også muligt at få vist forskellige slags miljøpåvirkninger på tværs af de forskellige materialer. Baseret på Miljødeklarationer (EPD) viser Byggeriets Materialepyramide miljøpåvirkningen for en række relevante byggematerialer. 


Her har vi valgt at fokusere på de indledende faser i byggeriet, dvs. indtil materialet er i hånden (Livscyklusfaser A1-A3).


Materialepyramiden er af idé af CINARK – Center for Industriel Arkitektur, Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering, støttet af Realdania og Boligfonden Kuben


Prøv Materialepyramiden her

Hovedsæde renoveret med 90 procent genbrugsmaterialer

Udtrykket smag din egen medicin flyder lige ind i tankerækken, når man læser artiklen om, hvordan det er lykkedes anlægs- og nedbrydningsvirksomheden Tscherning, at renovere deres hovedsæde i Hedehusene ved at bruge genbrugsmaterialer fra egne nedrivninger og upcyclede produkter.


To år har det taget inden virksomheden i foråret kunne indvie der cirkulært transformerede knap 1200 m2. CEO og ejer Søren Tscherning fortæller, at det for både medarbejdere og arkitekt My Lunsjö fra 3XN GXN har været en vidensrejse, hvor der skullet tænkes ud af boksen.


  - "Vi har uden tvivl lært en masse af at ombygge vores eget hovedkontor, og de erfaringer tager vi med os videre. Det er helt afgørende i forhold til bæredygtighed i byggebranchen, at vi bliver bedre til at bygge med genbrugsmaterialer. Vi håber, at vores ombygning kan vise vejen og inspirere andre virksomheder, der står overfor et renoveringsprojekt", siger Søren Tscherning.


Udover der er skrevet en bog om projektet – Bogen om Tscherninghuset – så kan man læse meget mere om projektet på deres hjemmeside her: Velkommen til Tscherninghuset


Vi elsker en god historie og vil så gerne videreformidle dine nyheder. 


Derfor kan du altid kontakte Line Kristensen på likr@akkc.dk eller 9359 9911. 

Eller husk at send din næste pressemeddelelse til nbe@akkc.dk.

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Pl. 4, 9000 Aalborg, Denmark

Afmeld nyhedsbrev


Email Marketing by ActiveCampaign