Share

Bliv opdateret på de seneste nyheder fra netværket
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

AUGUST 2024

NYT FRA SEKRETARIATET

Mangler du arbejdskraft til at løfte den grønne omstilling?

Fra april til juli havde vi i NBE-sekretariatet fornøjelsen af at have Rikke Bodholt Sørensen koblet på, først som virksomhedspraktikant og herefter i løntilskud. Hvis du vil læse mere om Rikke og hendes tid hos os, kan det gøres lige her.


Den grønne omstilling begynder for alvor at tage fart og måske kigger du også ind i, at du mangler hjerner der forstår og kan navigere i de nye tiltag, regulativer, direktiver m.m.


I Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark har vi et tæt samarbejde med forskellige aktører, hvor der kan være hjælp at hente.

Det Grønne Rejsehold

Her har du mulighed for at få en nyuddannet og opkvalificeret dimittend ud i 4 ugers virksomhedspraktik gennem jobcenteret. 

Ved deltagelse på Det Grønne Rejsehold bliver man klædt på i et opkvalificeringsforløb til at arbejde med bæredygtighed i virksomheder og kan hjælpe med alt fra at omsætte affald til ressourcer, optimere energiforbrug, kommunikere grønne tiltag, beregne miljømæssige og økonomiske fordele ved en omstillingsproces og meget mere. De nyeste kandidater fra Det Grønne Rejsehold er færdige i starten af 2025. Kontakt Line Boel, hvis du kunne være interesseret i en kandidat.

Vækst Via Viden (VVV)

Gennem projektet ’Vækst Via Viden’, der bygger på et bredt partnerskab mellem aktører på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet, bliver nordjyske virksomheder matchet med studerende og højtuddannet arbejdskraft. Det er både hvis du er interesseret i en fastansættelse, projekt- og studiepraktik eller studiejob.


Kontakt Line Boel hvis du er interesseret i at høre mere eller få formidlet en kontakt.

Derudover har du som medlem af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling, altid mulighed for at melde ind til os, hvis du har større opgaver du tænker kunne være ideel som én case for en studiegruppe, hvor sekretariatet gerne hjælper med at sætte jer i kontakt med de rigtige fra enten AAU eller UCN.

Muligheder til dig der er ansat i eller ejer en produktions virksomhed!

Vi har i øjeblikket enormt mange, virkelig(!) gode og specialtilpassede muligheder til dig som produktionsvirksomhed.


Kontakt Line Boel for at høre mere om tilbuddene og hvad der kunne matche jer.

NYT FRA MEDLEMMER

Nordværk invitere til rundtur på det nye farvesorteringsanlæg i Aalborg

Nyt farvesorteringsanlæg inviterer borgerne til indvielse

I slutningen af august indvies Aalborg Kommunes nye farvesorteringsanlæg til de grønne madaffaldsposer og sorte restaffaldsposer – og alle kommunens borgere er inviteret med.

 

Onsdag den 28. august indvies Aalborgs nye farvesorteringsanlæg, der skal stå for sorteringen af de grønne madaffaldsposer fra de sorte poser til restaffald. Anlægget er det eneste af sin slags i Danmark og er opført af miljøvirksomheden Meldgaard Miljø i tæt samarbejde med affaldsselskabet Nordværk og Aalborg Kommune.


I forbindelse med indvielsen vil borgere få mulighed for at få en guidet tur rundt på det nye farvesorteringsanlæg, mens der også vil blive serveret kaffe og kage. Da der er et begrænset antal pladser på de guidede ture, så kræver det tilmelding at deltage. Tilmelding skal ske på Nordværks hjemmeside.


- Vi glæder os til at kunne invitere borgerne ind på det nye farvesorteringsanlæg, hvor man kan komme helt tæt på den seneste teknologi inden for affaldssortering. Det er en god mulighed for at opleve, hvor meget der bliver gjort i kommunen for at optimere affaldssortering og genanvendelse, lyder det fra adm. direktør hos Meldgaard Miljø, Henrik Meldgaard.


Ved hjælp af optisk teknologi kan anlægget sortere de grønne poser til madaffald fra de sorte poser med restaffald. På den måde kan man bedre genanvende madaffaldet til biogas og gødning på landbrugsjord. Anlægget har desuden fået installeret solceller på taget og på omkringliggende arealer og er derfor selvforsynende med strøm. Der er ligeledes opsat regnvandsopsamling, der skal anvendes til den løbende rengøring af anlægget.


- Det nye farvesorteringsanlæg er med til at sikre, at borgernes madaffald bliver genanvendt. Samtidig slipper husejerne for at få flere containere i indkørslen, da madaffald blot skal i samme beholder som restaffald. Og endelig undgår vi at skulle grave flere containere ned ved etageejendomme i Aalborg og Nørresundby, siger rådmand i Klima og Miljø i Aalborg Kommune, Anna Aaen (Ø).


Anlægget er udviklet af svenske Envac Optibag og skal behandle ca. 50.000 tons affald om året fra borgerne i Aalborg Kommune, herunder 10-15.000 tons madaffald.

 

Praktisk information om indvielsen

·         Tid: Den 28. august 2024. Den første guidede tur starter kl. 12.00 og den sidste finder sted kl. 16.30.

·         Sted: Troensevej 2, 9220 Aalborg.

·         Parkering: Deltagere bedes parkere på Nordværks parkeringspladser på Troensevej 2, 9220 Aalborg Ø. Her vil der blive udleveret veste, hjelme og sikkerhedssko, hvorefter deltagerne vil blive fulgt over til farvesorteringsanlægget af en medarbejder.


Det kræver tilmelding at deltage, da der er et begrænset antal pladser på de guidede ture. Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet. Tilmelding skal ske på Nordværks hjemmeside her: https://nordvaerk.dk/borger/aalborg-kommune/nyheder/rundvisning-paa-sorteringsanlaegget/ 

KOMMENDE NBE-NETVÆRKSMØDER

Online webinar d. 22. august med UCN og STAR

Nyt webinar forløb om nye perspektiver på bæredygtighed i virksomheder

Vi i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark er glade for at kunne invitere dig til en spændende webinarrække med ‘fokus på nye tilgange til bæredygtighed i virksomheden.


 Webinarerne afholdes i samarbejde men en række af vores gode samarbejdspartnere, herunder UCN Act2Learn Erhverv og STAR (Styrelsen for Arbejdsmarkeds Rekruttering), der vil give dig inspiration og indsigt i kendte og nye tilgange til bæredygtig virksomhedsdrift.


Første webinar har fokus på tilgange til bæredygtighed og hvordan du kan få et klar overblik over hvilke indsatser der skal rykkes på samt hvor der evt. kan søges finansiering til disse. 


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 


Læs mere og tilmeld dig her

Onsdag den 28. august kl. 08.30 - 13.00

Wastemapping Workshop 

Blev du også inspireret af historien om Råt&Godt og Thisted-Fjerritslev Cementvarefabrik der mødte hinanden til Waste Dating? 

Så har du muligheden nu, for ikke blot at få kortlagt dine ressource-potentialer, men også at møde nye samarbejdspartnere og se nye forretningsmuligheder, når vi sammen med AAU DesignLab, BusinessAalborg og Teknologisk Institut inviterer til Wastemapping Workshop onsdag d. 28. august


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 


Læs mere og tilmeld dig her

Tirsdag den 3. september kl. 12.30 - 15.30

Eksklusiv workshop for NBE-medlemmer!

Nu har du, som NBE-medlem, en unik mulighed for at møde, høre og få sparring fra nogle af verdens førende forskere indenfor cirkulær økonomi, blandt andet Nancy Bocken! 


Du har som produktionsvirksomhed, mulighed for at deltage i en unik workshop om virksomhedernes rolle i sikring af værdien af ressourcer og produkter i fremtidens cirkulære økonomi.


Workshoppen foregår på engelsk og man må maks. deltage 2 personer fra hver virksomhed. 

Vi håber særligt, at se nogle af produktionsvirksomhederne fra netværket. 


Læs mere og tilmeld dig her

Onsdag d. 4. september kl. 13.30 - 16.30

Netværksmøde hos Ambercon med Gotcha

Om hvordan man implementere bæredygtighed i beton-elementbyggeri og kommunikationen af den gode historie heri, er temaet når vi onsdag besøger Ambercon i Støvring. 


Gode grunde til at deltage

 – Indsigt i bæredygtighed i byggebranchen
 – Erfaringsdeling af hvordan man aktivt bruger ESG i sit brand og kommunikation
 – Netværksmuligheder og privat rundvisning


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 


Læs mere og tilmeld dig her

Tirsdag d. 10. september kl. 07.15 - 09.30

Morgenmøde hos Stena Recycling 

Kom helt tæt på ressourcerne, når vi besøger Stena Recycling til en snak om deres arbejde med ESG og hvordan deres arbejde kan påvirke din virksomheds arbejde med ESG. 


Gode grunde til at deltage

 – Eksklusiv rundvisning og indblik hos Stena Recycling
– Få indsigt i projektet ‘Zero Waste’ og hvilke muligheder og erfaringer man kan trække på derfra
– Netværk, inspiration og viden


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 


Læs mere og tilmeld dig her

Mandag d. 16. september kl. 08.00 - 16.30

Netværksmøde hos SAFE Green Logistics

På studieturen fortælles indledningsvist om samarbejdet i Grøn Mariagerfjord, ligesom Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling kort vil fortælle om deres organisation og aktiviteter. Herefter besøges tre af de deltagende virksomheder i Grøn Mariagerfjord, som vil vise og fortælle om konkrete tiltag hos dem ift. at reducere CO2-udledning og skabe grønnere løsninger i deres produktion.


Der er begrænset antal pladser!


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 


Læs mere og tilmeld dig her

Fredag d. 20. september kl. 09.00 - 10.30 - 2. webinar om bæredygtige dokumentationsformer

Andet webinar i webinarforløb om 'nye perspektiver på bæredygtighed i virksomheder'

Programmet bliver opdateret løbende.


Dette webinar tager udgangspunkt i det, der er på alles læber; ESG. Du vil blive introduceret til de grundlæggende begreber og få inspiration gennem praksis eksempler fra byggebranchen. 


Her vil Artelia og Green Advice give indsigt i hvordan branchen arbejder med bæredygtighed. 


Læs mere og tilmeld dig her

Torsdag d. 26. september kl. 14.00 - 16.00

Netværksmøde hos SAFE Green Logistics

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling inviterer til en lærerig eftermiddag hos SAFE Green Logistics, hvor agendaen står på grøn infrastruktur.


Gode grunde til at deltage

 – Indblik i løsninger for grønnere transport og logistik
 – Unikt eksempel på holistisk bæredygtighed i en virksomhed
 – Netværk, vidensdeling og rundvisning


Netværksmødet er åbent for alle – både med og uden medlemskab af NBE. 


Læs mere og tilmeld dig her

NET ZERO pathways konferencen d. 30.09.24 og Aalborg2024 iclei konferencen d. 1-2.10

GLÆD DIG TIL TO STORE KONFERENCER I EFTERÅRET 2024!

Deltag i konferencerne eller vær med i en stand når der i uge 40 bliver stillet skarpt på den grønne omstilling i Aalborg

3 gode grunde til at deltage

 – Unik mulighed for at netværke i 3 hele dage – med både regionale, nationale og internationale aktører
 – Værdifuldt indblik i den grønne omstilling, muligheder og udfordringer
 – Promovering af din virksomhed fra 3 vinkler og til rigtig mange potentielle købere


Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling opfordrer til at vores medlemmer sammen udgør en fælles front for den bæredygtige udvikling og grønne omstilling.


Som en fælles front står vi stærkere og med et overordnet fælles budskab om, at vi kan og vil den grønne omstilling og sammen har vi både viden, metoder og produkter til at hjælpe og realisere den grønne omstilling af erhvervet, samt alt det potentiale Nordjylland stadig emmer af.


Læs mere om mulighederne her

Torsdag d. 24. oktober 2024, kl. 13.00 - 17.00

SAVE THE DATE

Bæredygtig kommunikation

Vi glæder os til at byde velkommen denne eftermiddag, til et spændende netværksmøde i samarbejde med Klimaalliancen Aalborg Kommune, omkring bæredygtig kommunikation. 


Vi har et stærkt program, der kommer vidt omkring med nogle af de dygtige personer og virksomheder der sidder med kommunikationen til dagligt. 


Følg med her, når programmet bliver offentliggjort eller book din plads allerede nu. 


Læs mere og tilmeld dig her

Onsdag d. 30. oktober 2024, kl. 13.00 - 16.30

Netværksmøde hos Siemens Gamesa RE

Gode grunde til at deltage

 – Unik mulighed for indsigt i innovative løsninger og praksisser indenfor affaldshåndtering og genanvendelse
 – Et blik indenfor hos Nordjyllands største private arbejdsplads
 – Netværksmuligheder og privat rundvisning


Vi har fornøjelsen af at invitere dig til en inspirerende eftermiddag hos Siemens Gamesa, hvor vi sætter fokus på optimering af ressourcer og cirkulær økonomi. Dagen byder på en unik mulighed for at få indsigt i vores innovative løsninger og praksisser inden for bl.a. affaldshåndtering og genanvendelse af vinger. 


Mødet er kun for NBE-medlemmer


Læs mere og tilmeld dig her

Tirsdag d. 19. november 2024, kl. 08.30 - 16.30

SAVE THE DATE

Konferencen Indkøb i Nordjylland: Bliv klædt på til grønnere indkøb 

Miljømærkning Danmark og Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark, startede 2024 med at afholde den første konference om grønnere indkøb i det offentlige og vi blev blæst bagover af jeres interesse.


Derfor er vi nu klar til at løfte sløret for en version 2.0 – hvor vi kommer et spadestik dybere og bliver mere konkrete. Programmet er endnu ikke færdig, men stay tuned, når vi løbende opdaterer! 


Konferencen her er særlig relevant for dig som arbejder med offentlige indkøb, hvad enten du er udbyder eller leverandør. 

Læs mere og tilmeld dig her

NYE MEDLEMMER

Velkommen til nyt medlem: Vesthimmerlands Kommune

Vi er glade for at kunne byde Vesthimmerlands Kommune og Erhverv Væksthimmerland velkommen ind i netværket. 


Kommunen fokuserer på digitalisering, grøn omstilling og innovation. Afdelingen for Politik, Strategi og IT fremmer erhvervsudvikling gennem strategiske initiativer.

Gundestrupgård er en central aktør i denne vision, der fungerer som et dynamisk knudepunkt for erhverv og innovation. 


Erhverv Væksthimmerland tilbyder uvildig vejledning og erhvervsservice, der støtter virksomheder i deres vækst og udvikling. Deres indsatsområder inkluderer digitalisering, grøn omstilling og iværksætteri.


Vi glæder os til det fremtidige samarbejde og de muligheder det bringer. 


For mere information

besøg Vesthimmerlands Kommune]

Læs mere om Gundestrupgård her

Erhverv Væksthimmerland

FINANSIERING AF DIN OMSTILLING

God dialog under udvælgelsen af de vigtigste emner til en uddannelse. 

Introduktion af Closing Loops: En unik mulighed for Cirkulær Innovation

Er din virksomhed klar til at tage del i den grønne omstilling? Projektet Closing Loops tilbyder en enestående chance for at reducere affald og CO2e-udledning gennem innovation i virksomhedens værdikæde.


Med støtte fra EU's regionalfond og decentrale erhvervsfremmemidler kan danske SMV'er få økonomisk støtte til at implementere løsninger som take-back systemer, genbrug af produktionsrester, modulært design, og meget mere.


Besøg Erhvervshus Nordjyllands hjemmeside for at lære mere.


Læs mere her

FREMTIDENS VINDERE SKABES I VÆRDIKÆDEN

Erhvervshus Nordjylland's projekt 'Closing Loops' har fået muligheden for at få besøg af Steffen Max Høgh fra SustainBusiness, der vil dele sin viden og erfaring om bæredygtig business. Måske kender du allerede Steffen fra hans podcast eller hans bog Bæredygtig Business, hvor han inspirerer virksomheder til at tænke bæredygtigt og gøre en positiv forskel.


Dato: 20. august

Tid: kl. 08:30 - 10.30

Sted: Erhvervshus Nordjylland, Auditoriet, Novi Science Park, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg.


Program for formiddagen:


08:00: Kaffe, rundstykke og netværk

08:30: Velkomst og inspiration

09:00: Bæredygtig Business med Steffen Max Høgh

10:00: Cirkularitet i værdikæder med Closing Loops

10:30: Tak for i dag


Læs mere og tilmeld dig her

I regi af EU-projektet COASTOUR, er der nu officielt åbnet for 2. runde af puljen, hvor turismevirksomheder kan søge tilskud til bæredygtige aktiviteter.


Hvem kan søge:
Små og mellemstore turismevirksomheder med bæredygtighedsambitioner, 

Kravene er at du skal være en mikro-, lille eller mellemstor virksomhed, har momsregistreringsnummer og har økonomisk aktivitet inden for følgende turistsektor:
I5510 — Hoteller og lignende indkvartering
I5520 — Ferie og anden korttidsophold
I5530 — Campingpladser, parker til rekreative køretøjer og trailerparker
I5610 — Restauranter og mobile madserviceaktiviteter
I5630 — Drikkevareserveringsaktiviteter
N7710 – Udlejning og leasing af motorkøretøjer
R93 – Sportsaktiviteter og forlystelses- og rekreationsaktiviteter
R91 - Biblioteker, arkiver, museer og andre kulturelle aktiviteter
R90 - Kreative, kunst- og underholdningsaktiviteter
NACE-afdeling N79 — Rejsebureau, rejsearrangørreservationstjeneste og relaterede aktiviteter
H5010 — Sø- og kysttransport af passagerer
H5030 — Indlandstransport af passagerer


Læs mere her

PPI4cities workshop: Bliv klogere på innovative offentlige indkøb

EU-projektet PPI4Cities har til formål at støtte kommuner i at igangsætte og anvende innovative offentlige indkøb. I projektet er der der lanceret en digital platform, hvor offentlige myndigheder og byer kan udforske potentialet i innovative offentlige indkøb.


NordDanmarks EU-Kontor inviterer interesserede offentlige myndigheder til en workshop, hvor der vil blive givet en grundig introduktion til platformen og alle dens muligheder.


Læs mere og tilmeld dig her
02 InnoTV Next Impact

Mangler din virksomhed input til konkrete tiltag for at komme i gang med den grønne omstilling?

I så fald kan et samarbejde med en gruppe motiverede studerende fra Professionshøjskolen UCN måske være vejen frem.

UCN Innovation har samlet en gruppe studerende fra 4 forskellige uddannelser i et praktikforløb, som hedder Next IMPACT. Her skal de arbejde med innovative processer og sammen med udvalgte virksomheder komme frem til pragmatiske og praktiske løsninger til at komme i gang eller lidt videre med den grønne omstilling.

Det kan være indenfor alle brancher og spænde fra et eksternt fokus med henblik på eksempelvis salg, kundeoplevelse, lovgivning og kommunikation eller internt til f.eks. at onboarde medarbejdere til at indgå i arbejdet med den bæredygtige dagsorden.

Har jeres virksomhed en spændende udfordring må I endelig ikke tøve med at række ud til projektleder Pernille Nøhr Verwohlt på peve@ucn.dk.

OBS. Vi starter op allerede i august, men tager løbende imod gode udfordringer.


Læs mere om projektet her Scandinavian Growth Creators II

VÆRD AT VIDE...

Studerende bidrager til bæredygtighed med innovative kommunikationsprodukter

Hvordan kommer man i gang med bæredygtighedsrapportering? Studerende på Environmental Management og Sustainable Science på Aalborg Universitet har løsningerne! Som en del af deres afgangsprojekter har de udviklet en række kommunikationsprodukter, der fremmer bæredygtig praksis på tværs af sektorer:

🃏 Dialogkort til virksomheders biodiversitetsrapportering: Et praktisk værktøj til at strukturere samtaler om biodiversitet og rapporteringskrav.

💻 Website til fremme af bæredygtighed i sundhedssektoren: Digital platform, der spreder viden om cirkulær økonomi og bæredygtig affaldshåndtering.

📋 Værktøjer til dobbelte materialitetsvurderinger under CSRD: Interaktive redskaber til virksomheder, der vil vurdere og rapportere deres påvirkning og risici i forhold til bæredygtighed.

📘 Brochurer til danske SMV’er om ESG-rapportering: Informative foldere, der guider små og mellemstore virksomheder i ESG-rapportering.

📹 Video om: En miljøvurdering i form af en livscyklusvurdering af fjernvarmesystemet i Aalborg Kommune.

📝Klimatilpasning i miljøkonsekvensrapporter - en guide how to.

🖼️ Videnskabelig plakat om offentlig deltagelse i planlægning af grøn infrastruktur: En komparativ undersøgelse af Liverpool og Valladolid.

Disse innovative løsninger viser, hvordan teoretisk viden kan omsættes til praktiske, brugervenlige værktøjer, der understøtter virksomheder og samfund i deres grønne omstilling.


Læs mere om værktøjerne her

Elektronik skal designes til genanvendelse og længere levetid

Alt for meget elektronik ender som affald i stedet for at blive genanvendt. Et europæisk initiativ ledet af Teknologisk Institut skal sikre forlænget levetid og cirkulær økonomi i hele elektronikkens livscyklus. Teknologisk Institut står i spidsen for det europæiske initiativ Sustain-a-Print, der skal understøtte omstillingen til cirkulær elektronikindustri.


Teknologisk Institut har især fokus på printet elektronik, som er en såkaldt ”additiv” produktionsmetode. På linje med 3D-print bygger man elektronikken op i lag ud fra en CAD-fil – og uden overflødige materialer. Det gør metoden fleksibel i forhold til både design og materialevalg.

Læs mere om initiativet her


Vi elsker en god historie og vil så gerne videreformidle dine nyheder. 
Derfor kan du altid kontakte Line Kristensen på likr@akkc.dk eller 9935 5542. 
Eller husk at send din næste pressemeddelelse til nbe@akkc.dk.

Aalborg Kongres & Kultur Center, Europa Pl. 4, 9000 Aalborg, Denmark

Afmeld nyhedsbrev

Email Marketing by ActiveCampaign